Om oss

090412darleg fangs

Vi bur litt utenfor Nordfjordeid, som er eit flott sted i Vestland fylke. Her er plassen der fjell møter fjord, og vi har fantastiske muligheter for fjellturar og turar i skog og mark, som vi benytter oss av så ofte som mulig. Eg har vært ”hundefrelst” heile livet, og hadde hund under oppveksten. Eg har alltid hatt en forkjærlighet for Collien, men syntes den var for stor. Derfor måtte det bli ein «miniutgave». Sheltien var heilt perfekt, og i mine auge finst det ikkje ein vakrare rase.

I 2004 fekk vi vår fyrste Sheltie.  Bøengen`s Dawn, som vi kalte Frøya, var ei hærleg lita frøken som trilla oss alle rundt lisjefingeren.

Swikks Adorable Cindy var etter Frøyas fyrste kull. Ho vart født 25.02.2008. Som det blir sagt: Sheltien er som potetgull, du klarer deg ikkje bare med ein.

I 2015 kom vår tredje Sheltie inn i flokken vår. Orreknuppen`s Wonderful Tini vart født 25.12.2014, og kom til oss som eit friskt pust. Ho har gjort det bra på utstilling, og manglar p.d.d. kun eit lite cert før ho kan titulerast som Norsk Utstillingschampion (Nuch.)